Новини публікуються мовою оригіналу

Контролери в підкатегорії 115.05 «ЗІР» надали деякі роз’яснення щодо заповнення звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв.

Так, продукція, яка належить до кодів 34–39, 41–46, 60–63, відображається у звітах щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв двічі:

1) перший раз як самостійний код і вид продукції (34–39, 41–46, 60–63);

2) другий — у складі відповідного коду та виду продукції, до складу якого такий код і вид належить (33, 40, 59).

Тобто значення показників продукції:

  • за кодом 33 «Вина виноградні» повинно дорівнювати чи перевищувати сумарне значення показників за кодами 34–39;
  • за  кодом 40 «Виноматеріали» повинно дорівнювати чи перевищувати сумарне значення показників за кодами 41–46;
  • за кодом 59 «Лікеро-горілчані вироби» повинно дорівнювати чи перевищувати сумарне значення показників за кодами 60–63.

Водночас невідображення у відповідних звітах обсягів продукції у графах «Вид продукції» та «Код продукції», у т.ч. за кодами 34–39, 41–46, 60–63, вважається наданням звіту з недостовірними даними незалежно від заповнення показників за кодами 33, 40, 59 і тягне застосування фінансових санкцій у вигляді штрафів у розмірі 17000 грн.

Бухгалтерський сервіс «Iнтерактивна бухгалтерія»