Новини публікуються мовою оригіналу

20 вересня 2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» від 22.07.2014 р.  № 1602-VII. Документ прийнято для гармонізації законодавства України із законодавством ЄС у сфері безпечності та якості харчових продуктів.

Закон, згідно з пояснювальною запискою, передбачає:

  • уточнення термінології у сфері безпеки та якості харчових продуктів;
  • уточнення видів правопорушень й адекватності міри покарання;
  • створення єдиного контролюючого органу у сфері безпечності харчових продуктів;
  • скасування дозвільних документів і процедур, які відсутні в ЄС;
  • запровадження європейських принципів регулювання ГМО, зокрема, у частині реєстрації джерел ГМО, а не продуктів, вироблених із них.
Бухгалтерський сервіс «Iнтерактивна бухгалтерія»