У зв’язку з підготовкою України до підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом Мінекономрозвитку затвердило низку національних стандартів, гармонізованих з міжнародними, зокрема:
- ДСТУ 4803:2013 «Торти і тістечка. Загальні технічні умови» — на заміну ДСТУ 4803:2007;
- ДСТУ 7355:2013 «Молоко, молочні продукти та закваски. Метод визначання кількості біфідобактерій» — вперше;
- ДСТУ 7344:2013 «Дріжджі пивні. Технічні умови» — вперше;
- ДСТУ 7348:2013 «Вироби макаронні. Правила приймання і методи визначання якості» — вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 14849-89);
- ДСТУ 7352:2013 «Консерви м'ясні. Паштети. Загальні технічні умови» — вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 12318-91);
- ДСТУ 7358:2013 «Вироби кондитерські. Метод визначання сухого знежиреного залишку молока в шоколадних виробах з молоком» — вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 10526-63).
Наведені ДСТУ набирають чинності 01.01.2014 року.