Перевірка органами Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України та Державного комітету ветеринарної медицини України діяльності суб’єкта господарювання може здійснюватися:
- не частіше ніж 4 рази на рік для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику;
- не частіше ніж 2 рази на рік — із середнім ступенем ризику;
- раз на рік — із незначним ступенем ризику.
Підставами для проведення перевірки можуть бути:
- за бажанням самого суб’єкта господарювання;
- перевірки виконання суб’єктом господарювання усунення порушень вимог законодавства;
- звернення фізичних та юридичних осіб про порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства тощо.
Така перевірка може здійснюватися й щодо документів, строк зберігання яких минув, якщо такі документи мають відношення до якості та безпечності продукції. Навіть якщо документи знищені чи передані в архів, все одно перевірці підлягає документація щодо їх виведення з обігу.
Лист Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України від 14.05.2013 р. № 15-9-2-1-15/14488