Новини публікуються мовою оригіналу

Податкова в «ЗІР» (підкатегорія 115.03) повідомила: чинним законодавством дозволено виробникам реалізовувати на розлив тільки вина кріплені (виноматеріали оброблені) без оформлення статусу закладу громадського харчування. Звісно, СПД-виробник зобов’язаний при цьому мати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкоголем.

Нагадаємо!

Продаж вин із доданням спирту (виноматеріалів оброблених) виноградних власного виробництва ординарних і марочних на розлив із тари місткістю від 50 л до 600 л дозволяється суб’єктам господарювання первинного й змішаного виноробства виключно за місцем розташування таких суб’єктів господарювання в межах адміністративно-територіальних одиниць (міст, селищ, сіл) зі сплатою акцизного податку в розмірі, установленому ПКУ, якщо в ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями про це є відповідний запис органу, що видав таку ліцензію. Річні обсяги продажу вин (виноматеріалів оброблених) на розлив такими суб’єктами господарювання не можуть перевищувати 20 відсотків від річного обсягу вироблених.

Бухгалтерський сервіс «Iнтерактивна бухгалтерія»