Держпідприємництва погодило проект наказу Мінагрополітики, у якому розширено функції спеціалізованих дегустаційних комісій, створених на підприємствах-виробниках харчової продукції або на базі їх об’єднань. Їм делеговані повноваження центральних галузевих дегустаційних комісій, що стосувалися оцінки якості:

1) спирту, горілки, горілки особливої, лікеро-горілчаних і слабоалкогольних напоїв;

 2) кондитерських виробів, харчових концентратів, кави, чаю та напоїв на їх основі;

 3) олійно-жирової продукції;

 4) пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, мінеральних і питних вод, сиропів і концентратів;

 5) продуктів дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції;

 6) харчової продукції, яка випускається підприємствами Української спілки об’єднань, організацій і підприємств по виробництву продовольчих товарів «Укрпродспілка»;

 7) хлібобулочних, борошняних кондитерських і макаронних виробів;

 8) м’ясо-молочних продуктів;

 9) морозива.

Завдяки цьому буде спрощено порядок передачі на реалізацію згаданих товарів у торгові точки. Це скоротить адміністративні бар’єри та фінансове навантаження на компанії, які займаються їх виробництвом, покращить умови для підприємництва в Україні й підвищить інвестиційну привабливість харчової галузі.

За інформацією офіційного веб-сайту Держпідприємництва

Бухгалтерський сервіс «Iнтерактивна бухгалтерія»