Розпочинаючи власну справу, майбутні ресторатори часто навіть не здогадуються про існування, а відповідно й про необхідність сплати екологічного податку. А даремно, адже власник (юридична особа або фізособа-підприємець) котла (колонки), який використовується в приміщенні, є платником екологічного податку за викиди стаціонарним джерелом забруднення. Тому що забруднюючі речовини, утворені під час згоряння палива (газу, метану тощо) у котлі (колонці), установленому в приміщеннях кафе (ресторану), викидаються в атмосферне повітря. Відповідно, такий власник і має сплачувати екологічний податок.

До того ж експлуатувати об’єкти, із яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини, можна лише після отримання дозволу. Порядок його отримання визначений постановою КМУ від 13.03.2002 р. № 302.

 

За інформацією офіційного порталу Територіального органу Міндоходів у м. Києві

 

 

Бухгалтерський сервіс «Iнтерактивна бухгалтерія»