Держспоживінспекція здійснює державний контроль за якістю та безпекою продовольчих товарів і продукції ресторанного бізнесу.

Так, за І півріччя 2013 року вже перевірено більше 5,6 тис. суб’єктів господарювання сфери торгівлі продовольчими товарами та продукцією ресторанного господарства.

І як зазначає голова Держспоживінспекції України Сергій Орєхов, результати перевірки невтішні. Загалом, на підприємствах найчастіше виявляли такі порушення в реалізації товарів:

  •  відсутня необхідна, доступна, достовірна та своєчасна інформація про товари;
  •  немає документів, що засвідчують якість товарів,
  •  товари не відповідають вимогам нормативних документів (ДСТУ);
  •  у товарів минув термін придатності.

Тож рестораторам варто звернути особливу увагу на перелічені вище напрямки.

За даними прес-служби Державної інспекції з питань захисту прав споживачів

Бухгалтерський сервіс «Iнтерактивна бухгалтерія»