Держсанепідслужба повідомляє: оператор потужності з транспортування харчових продуктів повинен отримати документ дозвільного характеру – експлуатаційний дозвіл (ст. 22.2 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997 р. № 771/97-ВР).

Крім того, згідно з п. 12.3 Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні від 14.10.1997 р. № 363 (даліПравила), рухомий склад, що перевозить харчові продукти, повинен мати санітарний паспорт автомобіля та спеціальне маркування («хліб», «молоко», «риба» тощо), а водій (експедитор), який займається перевезенням харчових продуктів, — санітарну книжку з результатами медичного огляду за п. 12.4 Правил.

Зокрема, наголошуємо: із набранням чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів" від 22.07.2014 р. № 1602-VII уводитиметься в дію новий порядок отримання Експлуатаційного дозволу, але «Перехідними положеннями» передбачено, що вже отриманий дозвіл подовжує свою дію та не потребує заміни.

Бухгалтерський сервіс «Iнтерактивна бухгалтерія»