При віднесенні суб’єкта господарювання до певного ступеня ризику та вдосконалення системи відносин, що виникають при визначенні періодичності проведення планових перевірок Держпродспоживслужбою державних регульованих цін грішили непрозорістю, тому Кабмін вирішив виправити цю ситуацію. З цією метою було затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного (нагляду) контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Держпродспоживслужбою.

Затвердження критеріїв дозволяє забезпечити запровадження ризик-орієнтованого підходу до проведення перевірок. Зокрема, будуть враховуватися наступні критерії: становище підприємства на ринку, факти порушення підприємством законодавства про ціни й ціноутворення та кількість обґрунтованих звернень від споживачів про порушення. У свою чергу, це сприятиме підвищенню об’єктивності, прозорості та неупередженості при плануванні та здійсненні заходів державного нагляду (контролю).

Бухгалтерський сервіс «Iнтерактивна бухгалтерія»